Négyévaszok gumiabroncs teszt 2019

Az ősz közeledtével érkezik a hideg és kellemetlen időjárás. Ha megérkezik akkor fel kell tenni téli gumiabroncsainkat, tavasszal a langymeleg beköszöntével a nyári gumiabroncsainkat. Sok autós gondolkodik így de vannak olyan felhasználók is akik úgy gondolják hogy a legidáilsabb megoldás a négyévszakos gumiabroncs mivel nem szeretne félévente kereket cserélni, így egész évben ugyan azt a négyévszakos szettet használják.

Ezen felhasználók számára készült el az osztrák ARBÖ szervezet legfrissebb négyévszakos gumiabroncs tesztje. A GTÜ és az ACE segítségével készített vizsgálat során arra voltak kíváncsiak hogy a gyakorlatban hogyan teljesítenek a gyártók 205/60 R16-os méretű abroncsai.

A maximálisan megszerezhető 250 pontból a Continental AllSeason Contact 194 pontot szerzett, ezzel a teszt abszolút győztese lett. A képzeletbeli dobogó második helyén a Fulda MultiControl van 186 ponttal. A bronzérem a Goodyear Vector 4 Seasons 4G-t illeti 184 ponttal.

Ezután a tesztben részt vett négyévszakos gumiabroncsok következnek sorrendben:

-Michlein Crossclimate+ 183 pont
-Nokia Weatherproof 183 pont
-Hankook Kinergy 4S 2 182 pont
-Bridgestone Weather Control 181 pont

Egyetlen egy négyévszakos gumiabroncs van lemaradásban az élmezőnyhöz képest a:

-Nexen NBlue 4 Season 162 pont

Téli körülmények mellett a Fulda, vizes úton a Continental, száraz aszfalton pedig a Michelin teljesített a legjobban.

Összehasonlításképpen: a referencia-nyáriguminak használt Dunlop abroncs 136 pontot, az ugyancsak referenciának használt téligumi Continental pedig 197 pontot zsebelt be.